top of page

Keratine; Het is een van nature voorkomend eiwit dat voorkomt in je haar, huid en nagels. Het wordt beschouwd als de bouwsteen van haar. Ook is een gezonde huid de sleutel tot het behoud van gezond haar. Van keratine is bekend dat het cellulaire functies reguleert, zoals het bevorderen van celgroei en eiwitsynthese.

Keratine creëert een beschermende laag op uw haarstructuur die de flexibele sterkte en treksterkte verhoogt. Maar deze beschermende laag op je haar raakt uitgeput door intensief gebruik van haarverzorgings- en stylingproducten, blootstelling aan schadelijke Uv-stralen en andere schadelijke invloeden van buitenaf.

Wat is keratine? 
resultaat hairstudio uniek kreatine behandeling kapper
resultaat hairstudio kreatine behandeling kapper

Keratine wordt het meest aangetroffen in voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte, zoals kool, broccoli, uien, prei en knoflook. Naast deze voedingsmiddelen zijn lever, yoghurt en melk andere voedingsmiddelen die keratine bevatten om de hoeveelheid keratine in uw lichaam te verhogen. Vooral groenten en fruit, die rijk zijn aan vitamine A, zijn zeer rijk aan keratine. Oranje fruit is ook erg rijk aan keratine.

Wat is natuurlijke keratine? 

Wanneer het haar beschadigd is door de zon, chemische of fysische omgevingsfactoren, neemt de keratine (eiwit) in het haar af. Keratine, dat geleidelijk afneemt en in het haar verdwijnt, legt de schil van het haar bloot, waardoor het vatbaar wordt voor extra schade, met als gevolg dat het veel plekken zoals putjes in het haar veroorzaakt. In dit geval helpt het herladen van de keratine in het haar om de poriën te corrigeren en het haaroppervlak te regenereren.

Het geeft het haar een jeugdige en gezonde uitstraling, en zorgt ervoor dat het hersteld en versterkt wordt. Keratine creëert een beschermend schild rond het haar en houdt je haar soepel en jeugdig. 

Wat doet een keratine behandeling?

Nogmaals, als we de meest voor de hand liggende voordelen van keratine opsommen:​

  • Het zorgt ervoor dat je haar er gezonder uitziet.

  • Herstelt droog en beschadigd haar.

  • Het geeft het haar de vitamines die het haar nodig heeft.

  • Het voedt het haar.

  • Het maakt het haar voller en volumineuzer.

  • Voorkomt en herstelt haaruitval.

hairstudio uniek kreatine behandeling kapper
resultaat hairstudio uniek kreatine behandeling
Boek je afspraak in onze salon

Wilt u een keratine behandeling in Zwolle? Dat kan in onze salon in hartje centrum! Boek vandaag je afspraak.

150 reviews op Google

Boek Afspraak
bottom of page